• Bliksemdetector

 • Luchtkwaliteit

Lufdaten Projectoverzicht

Welcome to the latest addition of my weathersite!

Welkom op de laatste toevoeging van mijn weersite!MyLufdatenSensor

Een fijnstofmeting-sensor in uw buurt!

Wat is luftdaten.info?

Fijnstof alarm !

In grote steden, langs snelwegen en daar buiten worden regelmatig grenswaarden overschreden. Hoe kun je de de luchtkwaliteit zelf meten en zichtbaar maken? Wat zijn de gevolgen van toenemende verkeer voor onze lucht? Hoe hoog is de belasting door fijnstof en stikstofoxiden in woonwijken langs de snelwegen en verder daar van af? Deze en andere vragen beantwoorden wij door fijnstof sensors te bouwen en de gemeten waarden in een totaalbeeld weer te geven.

Klik op de groene zeshoek in de Driehoekstraat en daarna op het plusteken voor het sensornummer, je kunt PM10, PM2.5, Vochtigheid en Temperatuur selecteren linksonder op de kaartOK Lab Stuttgart focust zich op fijnstofmetingen door een "Citizen Science project" zoals luftdaten.info. U en duizenden anderen wereldwijd installeren zelfbouw-sensors aan de buitenkant van hun huis. Luftdaten.info genereert een continu geupdatede map van de doorgestuurde en ontvangen data. Fijnstof wordt zichtbaar!

Bouw een eigen sensor waarmee je zelf het fijnstof in de lucht kunt gaan meten. Gebruik de kennis en ervaring van het OK Lab Stuttgart dat het Citizen Science project ‘luftdaten.info’ heeft opgestart. Inmiddels meten 300 zelfgebouwde sensors in Stuttgart en ver daar buiten het fijnstof in de lucht. Daaruit genereert Luftdaten.info in real time een kaart waarop per locatie de gemeten hoeveelheid fijnstof zichtbaar is. Ook in Nederland wordt met eigen sensors fijnstof in de lucht gemeten. Op een aantal plaatsen met sensors die volgens het concept van het OK Lab zijn gebouwd. De gemeten waarden zijn zichtbaar op de luftdaten.info. Op de kaart klik je op de sensor in mijn buurt en dan komt alle info te voorschijn.Voor uitgebreide data in verschillende talen ga naar:

 • Luftdaten data from station Antwerp and many more!


 • Of bekijk de data hier in een OpenSense Map:

 • Luftdaten data from station Antwerp and many more!


 • Info over OpenSense -in het Engels-: openSenseMap is a platform for open sensor data at which everyone can participate in. This project started in 2015 at the GI@School lab at the Institute for Geoinformatics in Münster, where it is used together with senseBox to educate pupils and citizens, and offer them a platform for sharing sensor data.

  Zoals altijd: Baseer geen belangrijke beslissingen op deze data!

  Eenheden

  Taal  Pictogrammen


  Temperatuur

  Vochtigheid

  Luchtdruk

  Windkracht

  Windvlaag

  Neerslag

  Zonnestraling

  Sneeuw

  Gevoelstemperatuur

  Dauwpunt

  UV

  Zichtbaarheid

  Wolkenbasis

  Evapotranspiratie

  Binnentemperatuur

  Binnen-vochtigheid


  Zon op

  Zon onder

  Maan op

  Maan onder

  Time

  Menu

  Vanaf

  Tot

  Volledig scherm

  Exporteer als afbeelding

  Instellingen

  Homepage

  Webcam

  Tabel

  Grafiek

  Kaart

  Stabiel

  Stijgend

  Dalend

  Waarschuwing

  Breedtegraad

  Lengtegraad

  Historie

  Zonsverduistering

  Maansverduisteringen

  GPS

  Hoogte

  Dag

  Maand

  Jaar

  Hoge temperatuur

  Lage temperatuur

  Dag

  Nacht

  Lente

  Zomer

  Herfst

  Winter